Igår när barnen somnat lagade vi vår favoriträtt. Den är så god, testa!
Oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème
4 pers
700 g oxfilé i bit
Olivolja, salt, peppar
Getostcreme
100 g getost (chèvre)
2 dl crème fraîche
Sallad
4-6 rödbetor
150 g sockerärtor
410 g matvete
1 påse babyspenat
2 msk färskpressad limejuice
Olivolja, salt och peppar.
Gör så här:
Sätt ugnen på 125C
Koka matvetet enligt instruktioner.
Köttet
Putsa och bryn oxfilén runt om i olivolja i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform. Stick in en termometer, kör till 58-65 C beroende på hur ni vill ha köttet (jag brukar köra till 61). Ta ut köttet, linda in det i smörpapper, låt vila i 15 minuter. Skär upp. Salta, peppra efter smak.
Getostcrème
Gaffelmosa getosten och blanda med crème fraichen, salta och peppra.
Sallad
Koka rödbetorna mjuka, gnid bort skalet under rinnande kallt vatten. Skär upp i klyftor.
Dela sockerärtorna på snedden.
Fräs rödbetorna och ärtorna i olivolja i ca 2 minuter, häll i matvetet. Fräs ytterligare nån minut, vänd ner spenaten och låt det bli varmt. Blanda 1 msk olivolja med limejuicen, tillsätt. Krydda med flingsalt och peppar.
Klart att servera, gärna med ett gott rödvin till.
Mums!
Detta är som sagt min (vår) favoriträtt. Så testa den ni också, kanske redan nästa helg?
Tyvärr var vi alldeles för hungriga så jag glömde helt och hållet bort att ta en bild på maten.
Får bli en (suddig) bild på en av mina presenter istället!
/A
Vissa har det bra 😉
Det låter supergott och vilka presenter du fått, J han kan han 🙂
Kram
Ja, vi har haft en superhärlig helg!
Tycker faktiskt jag är värd fina presenter som sköter hela karusellen nu på veckorna. Kanske tyckter han oxå det, för jag fick verkligen fina presenter😃
Kram!
/A
Mums, vad gott det låter! Älskar rödbetor och chèvre… 🙂
Och oxfilé är inte så dumt det heller tycker jag😃
Tillsammans är det en oslagbar kombination!
Kram
/A
Nä, oxfilé är helt OK det också! 😉 Kram